Elektrische Laadpalen voor auto's

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Of het nu gaat om een volledig elektrische of hybride auto, steeds meer bedrijven en particulieren zijn enthousiast. Elektrisch rijden is namelijk beter voor het milieu, aangezien u nauwelijks tot geen CO2 uitstoot en u vaak kunt profiteren van flinke fiscale voordelen. Om volledig van uw elektrische of hybride auto te genieten, is een laadpaal kopen de juiste keuze. Maar waar moet u op letten in het bos van laadpalen? Een laadpaal thuis of op kantoor is namelijk iets anders dan een laadpaal langs de weg. Buijs Elektrotechniek Velserbroek kan u hierin adviseren. Wij zijn dealer van een aantal gerenommeerde merken en hebben voor iedere situatie de ideale laadunit.

laadpaal elektrische auto

Laadpaal thuis of op kantoor, de juiste mode

Een laadpaal thuis of op kantoor, maakt dat wat uit? Het antwoord is ja. Laadpalen zijn er namelijk met verschillende modi: mode 2 en mode 3. Een laadpaal kopen betekent goed uitzoeken welke mode voor uw situatie geschikt is. Mode 2 houdt in dat uw elektrische of hybride auto wordt opgeladen met een vaste stroombegrenzer. Dit gaat via het stopcontact of via een laadpaal bij u thuis. De stroombegrenzer is bij dit type laadpaal verwerkt in de laadkabel van de elektrische auto. Een mode 2 laadpaal levert in de praktijk ongeveer 10A stroom. Een groot voordeel is dat de kans op overbelasting minimaal is. Maar u kunt ook een laadpaal kopen met mode 3. Mode 3 staat voor gecontroleerd laden. De laadpaal en uw elektrische of hybride auto communiceren met elkaar en er wordt pas spanning op het contact gevoerd wanneer een geschikte laadstroom is overeengekomen. Voor mode 3 laadpalen heeft u een speciale eindgroep nodig. Vervolgens haalt u een laadvermogen tussen de 16 en 32A.

Elektrische auto opladen

Laadpaal kopen thuis

Wilt u zelf thuis een oplaadpunt voor uw elektrische auto creëren, dan zijn er een paar aandachtspunten. Het opladen van uw elektrische of hybride auto via het stopcontact is niet aan te raden. Het laadvermogen is dan minimaal en het gevaar bestaat dat de stoppen doorslaan. Voor een laadpaal thuis is een wandmodel een veiligere optie. Een wandmodel laadt op met hoog vermogen, waardoor elektrisch rijden snel weer mogelijk is na een lege accu. Een laadpaal thuis dient u wel op een aparte groep in de meterkast aan te sluiten. Deze aparte groep legt Buijs Elektrotechniek Velserbroek graag voor u aan.

Laadunit elektrische auto Velserbroek