Scope 12 Inspectie

wat is Scope 12?

 

 Verzekeraars zien dat veel branden bij particulieren en bedrijven een elektrische oorzaak kennen. De gevolgen zijn vaak ingrijpend en langdurig. Met een betrouwbare zonnestroominstallatie is de kans op enorme schade aan het pand en inventaris kleiner, is de continuïteit beter geborgd en wordt meer rendement gedraaid.  Daarom zijn er steeds meer verzekeraars die vragen om een SCIOS-keuring. Nu komt er ook de SCIOS Scope 12-keuring voor zonnestroominstallaties. Het Verbond van Verzekeraars vindt dat een goede zaak. Tijdens de inspectie controleert een inspecteur alle onderdelen. Denk aan de aansluitingen van de omvormer en de plaatsing hiervan, de constructie van het dak waar de installatie zich op bevindt, de wijze van bevestiging en de kwaliteit van de panelen en de gehele samenhang van de installatie. Uiteraard gaat dit ook behoren tot ons werkaanbod. Heeft u vragen hierover, neemt u dan gerust contact op met een van onze deskundigen, wij helpen u graag verder

Stand van Zaken

 

Op dit moment zijn wij als bedrijf druk bezig om aan de certificeringseisen van SCIOS te voldoen.

De persoonsgebonden opleidingen zijn gevolgd en zowel het theoretische als het praktische gedeelte van de opleiding zijn met een goed resultaat afgesloten.

Wij zijn druk bezig met het schrijven van een kwaliteitshandboek en alle andere administratieve handelingen die bij zo'n uitgebreide certificering horen.

Dit omdat wij graag bij de weinige bedrijven in Nederland willen gaan behoren die Scope 12 inspecties uit mogen voeren.

Wij hopen dit proces op korte termijn afgerond te hebben, want we staan te popelen om de komende Scope 12 inspecties op te pakken.