apk voor zonnepanelen

APK

 

 

Uw zonnestroomsysteem heeft u aardig wat geld gekost. Er is u verteld dat u deze kosten binnen 8 jaar tijd terug verdiend. Maar is dat wel zo? 

Alles hangt af van de kwaliteit van de panelen, de instellingen van de omvormer, de kennis van de installateur en nog een aantal factoren. En, net zoals een auto jaarlijks een APK keuring moet ondergaan om goed te kunnen blijven functioneren, is het helemaal geen gek idee om uw zonnestroomsysteem ook regelmatig te laten keuren.

Buijs elektrotechniek kan deze APK voor u uitvoeren.

nulmeting

 

 

 

We beginnen dan met een zgn. nulmeting. We controleren en registreren ieder onderdeel van uw installatie. Dit doen we zowel fysiek als op basis van de offerte en/of nota die u van uw leverancier heeft ontvangen. Wanneer er bij oplevering van uw systeem ook al een nulmeting is uitgevoerd, nemen we de uitkomsten daarvan mee in onze analyse. Hiermee ontstaat er meteen een goed beeld van de eventuele degradatie van uw panelen.

Bij de nulmeting wordt ook getoetst of uw systeem is aangelegd volgens de geldende NEN-normen.

 

U ontvangt van ons een overzichtelijk rapport zodat u precies weet wat u heeft, waar het zich bevindt en wat de huidige status is.

controle

Daarna volgt de 2 jaarlijkse controle: Bij de 2 jaarlijkse controle voeren we onder andere de volgende werkzaamheden uit:

Een visuele inspectie van de draagconstructie(s). De draagconstructie zal worden gecontroleerd .

Een visuele verificatie van de algemene toestand van zonnepanelen. Hierbij controleren we de algemene status van de modules vanaf de voorzijde waarbij tevens wordt gecontroleerd op vervuiling en/of aanslag.

Een grondige controle van de algemene status van de omvormers waarbij ze worden gecontroleerd op waterdichtheid, netheid en koeling van de omvormer. Eventuele afwijkingen worden ter plaatse gecorrigeerd.

 

Een algemene controle van de algemene staat van de elektrotechnische installatie waaronder de hoofdverdeler, schakelaars, automaten, bekabeling, aansluitdozen, bekabelingskanalen etc.