Onderhoud van Pv systemen

De aanschaf van een PV systeem ( zonnepanelen ) is best een aardige investering. Daarom wilt u ook dat het systeem optimaal preseteert. Des te eerder heeft het systeem zichzelf terug verdiend. Om optimaal te presteren is onderhoud nodig, denk hierbij aan het reinigen van de panelen. U hoeft hiervoor niet zelf het dak op, Buijs Elektrotechniek neemt u deze werkzaamheden graag uit handen.

reinigen van pv systemen

Een groot voordeel van zonnepanelen is dat ze onderhoudsarm zijn. De meeste zonnepanelen zijn voorzien van een zelfreinigende coating. Dit, samen met de schuine plaatsing van zonnepanelen, zorgt ervoor dat eventueel vuil of stof vanzelf van de zonnepanelen wordt gespoeld wanneer het regent. Toch kan het verstandig zijn om de zonnepanelen regelmatig te controleren op vuil en minstens 1 keer per jaar schoon te maken, om een goede efficiëntie te garanderen. 

Omdat uw zonnepanelen moeilijk bereikbaar kunnen zijn, is het altijd belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en uw eigen veiligheid voorop te stellen. Vindt u het niet prettig om zelf het dak op te gaan? U kunt de reiniging ook uitbesteden aan Buijs Elektrotechniek. De kosten voor het reinigen hangen af van het aantal panelen en de bereikbaarheid van het dak, maar liggen voor particulieren globaal tussen de € 100 en € 150. Wij maken uw zonnepanelen niet alleen schoon, maar inspecteren uw systeem ook op eventuele defecten.